Підвищення використання соєвих продуктів завдяки біопрепарату з пивних дріжджів - Борисенко, Олена Вікторівна; Карнаушенко, О. Л.; Махинько, Валерій Миколайович; Арсеньєва, Лариса Юріївна (My University, 2002)
Всебічному використанню продуктів переробки сої заважають наявні у ній антиаліментарні речовини (інгібітори трипсину, галактани тощо). З метою розщеплення галактанів (стахіоза, рафіноза), які не засвоюються організмом людини, до легкозасвоюваних цукрів запропоновано використовувати універсальний біопрепарат, що виробляється з пивних дріжджів. The comprehensive use of soybean processing products is hindered by the antialimentary substances present in it (trypsin inhibitors, galactans, etc.). In order to break down galactans (stachyosis, raffinose), which are not absorbed by the human body, into digestible sugars, it is proposed to use a universal biological product obtained from brewer's yeast.
Keywords: соя; антипоживні речовини; стахіоза; рафіноза; пивні дріжджі; soy; anti-nutrients; stachyosis; raffinose; brewer's yeast; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів