Борисенко, Олена ВікторівнаКарнаушенко, О. Л.Махинько, Валерій МиколайовичАрсеньєва, Лариса Юріївна2019-11-052019-11-052002Підвищення використання соєвих продуктів завдяки біопрепарату з пивних дріжджів / О. В. Борисенко, О. Л. Карнаушенко, В. М. Махинько, Л. Ю. Арсеньєва // Сучасні методи створення нових технологій та обладнання в харчовій промисловості : програма і матеріали Міжнародної наукової конференції молодих вчених, аспірантів і студентів, 23-25 квітня 2002 р. – Київ : НУХТ, 2002. – Ч. 2. – С. 57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/30217Всебічному використанню продуктів переробки сої заважають наявні у ній антиаліментарні речовини (інгібітори трипсину, галактани тощо). З метою розщеплення галактанів (стахіоза, рафіноза), які не засвоюються організмом людини, до легкозасвоюваних цукрів запропоновано використовувати універсальний біопрепарат, що виробляється з пивних дріжджів. The comprehensive use of soybean processing products is hindered by the antialimentary substances present in it (trypsin inhibitors, galactans, etc.). In order to break down galactans (stachyosis, raffinose), which are not absorbed by the human body, into digestible sugars, it is proposed to use a universal biological product obtained from brewer's yeast.uk-UKсояантипоживні речовинистахіозарафінозапивні дріжджіsoyanti-nutrientsstachyosisraffinosebrewer's yeastкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПідвищення використання соєвих продуктів завдяки біопрепарату з пивних дріжджівThesis