Про конвективне сушіння довготрубчастих макаронних виробів у плоских касетах - Таранов, Іван Тимофійович; Буляндра, Олексій Федорович; Володарський, Олександр Віктрович (My University, 1974)
При конвективному методі теплопідведення поверхневі шари макаронів висихають швидше, ніж внутрішні. А різний вміст вологи по шарах висушуваних виробів призводить до нерівномірної усадки і, отже, до деформації їх.
Keywords: сушіння; drying; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки