Ресурсоощадний метод очистки води харчових підприємств на установках з фільтрувальними мембранними елементами - Пащенко, Богдан Сергійович; Штефан, Євгеній Васильович (My University, 2016)
Розглянуто метод ресурсозбереження при очистці води на сучасних підприємствах харчової промисловості, який базується на мембранних технологіях, що включають багатоступінчасті системи, а також їх доцільність та актуальність. Це дозволить виключити залежність вітчизняної харчової промисловості від закордонних постачальників продуктів, а це в свою чергу призведе до забезпечення національної безпеки країни в сегменті харчової галузі.

The article considers a method of resource saving in water purification at modern food industry enterprises based on membrane technologies, including multi-stage systems, as well as their feasibility and relevance. This will eliminate the dependence of the domestic food industry on foreign suppliers of products, which in turn will lead to ensuring the national security of the country in the food industry segment.
Keywords: кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра експертизи харчових продуктів; department of foodstuff expertise; ресурсоощадні методи; фільтрувальні мембранні елементи; очистка води; харчові підприємства; resource-saving methods; filter membrane elements; water purification; food enterprises