Пащенко, Богдан СергійовичШтефан, Євгеній Васильович2024-04-092024-04-092016Пащенко, Б. С. Ресурсоощадний метод очистки води харчових підприємств на установках з фільтрувальними мембранними елементами / Б. С. Пащенко, Є. В. Штефан // Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності : матеріали V Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 14 вересня 2016 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2016. – С. 52https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/42719Розглянуто метод ресурсозбереження при очистці води на сучасних підприємствах харчової промисловості, який базується на мембранних технологіях, що включають багатоступінчасті системи, а також їх доцільність та актуальність. Це дозволить виключити залежність вітчизняної харчової промисловості від закордонних постачальників продуктів, а це в свою чергу призведе до забезпечення національної безпеки країни в сегменті харчової галузі.The article considers a method of resource saving in water purification at modern food industry enterprises based on membrane technologies, including multi-stage systems, as well as their feasibility and relevance. This will eliminate the dependence of the domestic food industry on foreign suppliers of products, which in turn will lead to ensuring the national security of the country in the food industry segment.ukкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвкафедра експертизи харчових продуктівdepartment of foodstuff expertiseресурсоощадні методифільтрувальні мембранні елементиочистка водихарчові підприємстваresource-saving methodsfilter membrane elementswater purificationfood enterprisesРесурсоощадний метод очистки води харчових підприємств на установках з фільтрувальними мембранними елементамиThesishttps://orcid.org/0000-0002-9623-9061https://orcid.org/0000-0002-0697-7651