Паска, Марія ЗіновіївнаМаслійчук, Ольга Богданівна2021-02-152021-02-152019Паска, М. З. Експрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною / М. З. Паска, О. Б. Маслійчук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2019. – Т. 25, № 5. – С. 181–186.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32690Одним із методів удосконалення системи НАССР на підприємствах та у закладах ресторанного господарства є система моніторингу Clean Trace компанії 3М (США), яка включає прилад люмінометр, сваби (АТФ-тести), а також програмне забезпечення. Основне завдання цієї системи полягає в контролі миття обладнання та санітарно-гігієнічного стану підприємства. У статті описано застосування експрес-методу для визначення гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м ’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиною. One of the methods for improving the HACCP system in enterprises and restaurants is the 3M (USA) Clean Trace monitoring system, which includes a luminometer, swabs (ATP tests), and software. The main task of this system is to control the washing of equipment and sanitary and hygienic condition of the enterprise. The purpose of this work is to carry out an express method for determining the hygienic quality control of an advanced technological process of preparation of meat chopped semi-finished products with vegetable raw materials.otherрослинна сировинатехнологічний процеспосічені напівфабрикатигігієнічний контрольлюмінометрluminometerchopped semi-finished productshygienic controlvegetable raw materialstechnological processЕкспрес-метод гігієнічного контролю якості удосконаленого технологічного процесу приготування м’ясних посічених напівфабрикатів з рослинною сировиноюArticle