Місце України у забезпеченні світової продовольчої безпеки - Штанько, Людмила Олександрівна (My University, 2014)
За останні кілька років досягла серйозного напруження проблема продовольчої безпеки у світових масштабах. Проблема загострюється, перш за все, через демографічний чинник. На кінець серпня 2014 населення землі становить 7193000000 і росте на 80 мільйонів щорічно, що становить 1,14%. Населення світу подвоїлося за останні 40 років: в 1959 році воно становило 3 мільярди, в 1999 році, відповідно, 6 мільярдів. Експерти припускають, що за 43 роки населення збільшиться ще на 50%, тобто досягне 9-ти мільярдного рубежу до 2042 року. За прогнозами ООН населення Землі стабілізується в чисельності 10 мільярдів осіб до 2062 року. Over the past few years has made serious stress problem of food security globally. The problem is exacerbated, primarily through demographic factor. At the end of August 2014 the world's population is 7193000000 and is growing by 80 million annually, which amounts to 1.14%. world population doubled in the last 40 years: in 1959 it amounted to 3 billion in 1999, respectively, 6 billion. Experts believe that in 43 years the population increase by 50%, that will reach 9 billion milestone until 2042. by to UN world population will stabilize in size to 10 billion people 2062.
Keywords: продовольча безпека; населення; Україна; food safety; public; Ukraine; кафедра економіки і права