Доцільність застосування продуктів переробки моркви для надання функціональних властивостей діабетичним бісквітам і кексам - Дорохович, Вікторія Віталіївна (My University, 2020)
Досліджено вплив морквяного пюре та соку на структурні показники і функціональні властивості бісквітів та кексів лактитолі ізомальтитолі. Встановлено, що разі споживання 100 г бісквіту забезпечення добової потреби у вітаміні А буде на рівні 23,5 %, кексу – 17,5 %. It is researched the effect of carrot puree and juice on structural indicators and functional properties of sponge cakes and cupcakes using lactitol and isomaltol. It is determined that 100 g of sponge cake provides 23.5% of the daily requirement of vitamin, cupcake - 17.5%.
Keywords: морквяний сік; морквяне пюре; цукрозамінники; питомий об’єм; вітамін А; каротин; carrot juice; carrot puree; sugar substitutes; specific volume; vitamin A; carotene; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів