Метафора в статичному та динамічному її вияві - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2023)
У науковій праці досліджено метафору як універсальний спосіб людського мислення, засіб вербалізації навколишнього світу. Доведено, що метафора становить собою складне й багатогранне явище. Вона репрезентує інноваційні знання про світ через використання наявних у мові ресурсів, відображаючи змінну багатообразну пізнавальну діяльність. Метафора є повсякденним явищем, яке ввійшло в усі сфери життя, місцем і способом виявлення якого є не лише мова, а й мислення та дії.
Keywords: кафедра гуманітарних дисциплін; сучасна українська проза; метафора; стилістика; природа метафори; статистичний вияв метафори; динамічний вияв метафори; modern Ukrainian prose; metaphor; stylistics; nature of metaphor; statistical manifestation of metaphor; dynamic manifestation of metaphor