Лобок, Олексій ПетровичГончаренко, Борис МиколайовичСлєзенко, А. М.2016-09-232016-09-232014Лобок, О. П. Експериментальне дослідження мінімаксного керування та спостереження для температурного режиму пекарної камери / О. П. Лобок, Б. М. Гончаренко, А. М. Слєзенко // Харчова промисловість : науковий журнал. - К. : НУХТ, 2014. - № 16. - С. 111-119.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/24203Наводяться розв’язки оптимізаційних задач мінімаксного керування та спостереження для багатовимірних об’єктів керування (ОК) за умов повних і точних, а також неповних і неточних вимірювань параметрів стану об’єкта. Експериментально досліджені оптимальні керування, спостереження, стан координат та значення критеріїв оптимальності об’єкта за цих умов. Досліджені припустимі збурення для випадку неповних і неточних вимірювань, обчислені крім значень критеріїв також і значення їхніх верхніх меж. Доведено, що синтезоване оптимальне керування має додатковий запас стійкості, більший від розрахованого.uk-UKкафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюкапекарна камератемпературний режиммінімаксне керуванняякість перехідного процесутемпературный режимкачество переходного процессаbaking chambertemperaturethe quality of the transition processЕкспериментальне дослідження мінімаксного керування та спостереження для температурного режиму пекарної камериArticle