Логічні швидкодіючі безконтактні пристрої в цукеркозагорткових автоматах - Гончаренко, Борис Миколайович; Луцик, Володимир Йосипович (My University, 1969)
При загортанні штучних виробів в обгортку, що надходить з рулону і має індивідуальний рисунок етикетки для кожного виробу, виникає завдання – забезпечити однакове положення (центрування) рисунка на кожному загортуваному виробі. Існуючі пристрої для центрування рисунка (ПЦР) не можуть забезпечити нормальну роботу високопродуктивних загортальних автоматів внаслідок малої швидкодії використаних у них елементів. На кафедрі автоматизації КТІХП розроблені швидкодіючі ПЦ, які в кожному циклі коригують швидкість безперервного подавання стрічки обгортального матеріалу за допомогою керованого безконтактною логічною схемою окремого електродвигуна, зв'язаного з основним подаванням за допомогою обгінної муфти (нереверсивний варіант) або диференціала з самогальмівною черв'ячною передачею (ре-версивний варіант). When wrapping piece goods wrapper that comes with a roll and has a unique pattern labels for each product, there is a task – to provide the same position (centering) zahortuvanomu picture every product. Existing devices for centering the picture ( PCR ) can ensure the normal operation of high performance wrapping machines due to the low speed used in the elements. The department of automation KTIHP developed fast PC that every cycle adjusting speed continuous feed tape wraped material with controlled non-contact logic circuits separate electric motor, connected to the host via overtaking serving couplings (non-reversible version) or differ from selbstbraking worm gear (reversible version).
Keywords: загортання; стрічка з етикетками; подача стрічки; центрування малюнка етикетки; датчик міток; синхронізатор; нереверсивні пристрої; реверсивні пристрої; wrapping; ribbon of labels; filing tapes; labels; label alignment pattern; sensor tags; synchronizer; nonreversing; reversing devices; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка