Структурування фінансової науки та визначення місця державних фінансів в українській фінансовій думці - Бойко, Світлана Василівна (My University, 2008)
У статті проводиться узагальнення поглядів вітчизняних вчених-фінансистів на структуру фінансової науки та визначається її розвиток в кінці ХІХ – першій половині ХХ ст. в межах теорії державних фінансів. Визначається структура фінансової науки на сучасному етапі її розвитку та необхідність дослідження фінансової думки України. нце XIX - первой половине ХХ в. The article summarizes the views of the domestic scientists-financiers on the structure of financial science and determines its development in the late nineteenth and first half of the twentieth century. within the theory of public finance. The structure of financial science at the present stage of its development and the necessity to study the financial thought of Ukraine are determined.
Keywords: структура фінансової науки; теорія державних фінансів; економічна думка України кінця ХІХ – першої половини ХХ ст.; structure of financial science; theory of public finance; economic thought of Ukraine; кафедра фінансів