Simahina, GalinaNaumenko, NataliiaKaminska (Halapsina), Svitlana2014-06-182014-06-182012Simakhina, G. Biological value of aronia berries / G. Simakhina, N. Naumenko, S. Khalapsina // Ukrainian food journal. - К. : NUFT, 2012. - № 1. – C. 8-11.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15304The article represents the results of experimental studies over aronia berries’ biological value. There was confirmed that they are the rich source of the wholesome complex of biologically active substances. Therefore, using aronia berries in the new technologies to obtain the foodstuff with increased biological value is affirmed as the way to widen the range of healthy food, proved scientifically, expedient technologically, and profitable economically.otherwild plantsaroniasynergistsvitaminsmineral substancespectin complexesдикорослі рослиничорноплідна горобинасинергістивітамінимінеральні речовинипектинові сполукидикорастущие растениячерноплодная рябинасинергистывитаминыминеральные веществапектиновые соединениякафедра гуманітарних дисциплінкафедра технології оздоровчих продуктівBiological value of aronia berriesArticle