Методика прогнозування концентрації небезпечних речовин в умовах невизначеності - Шпаков, Є. В.; Хіврич, Олександр Васильович (My University, 2013)
Традиційне прогнозування здійснюється шляхом аналітичних розрахунків з використанням даних про час та місце аварії, значень погодно-кліматичних факторів. Технологія запропонованого прогнозування буде складається з таких кроків: побудова моделі з використанням навчальних та контрольних послідовностей; визначення «реперних точок», вимірювання концентрації; здійснення модифікації моделі Traditional forecasting is carried out by analytical calculations using data about the time and place of the accident, of the weather and climatic factors. Technology forecasting is proposed consists of the following steps: building a model using training and control sequences, the definition of "point of reference" concentration measurement, the implementation of modified models.
Keywords: аварія; accident; небезпечна речовина; dangerous substance; прогнозування; forecasting; кафедра екології та екоменеджменту