Кравчук, Наталія РоманівнаПроценко, Лідія ВасилівнаБармакова, Віра ІванівнаЧерненко, Оксана ВолодимирівнаЛяшенко, Микола ІвановичМелетьєв, Анатолій Євгенович2016-06-102016-06-102006Вплив поліфенолів гірких і ароматичних сортів хмелю на якість пива / Н. Р. Кравчук, Л. В. Проценко, В. І. Бармакова та ін. // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у ХХІ столітті : 72-а наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів, 17-18 квітня 2006 р. – К. : НУХТ, 2006. – Ч. 2. – С. 15.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23516Науково доведено, що як гіркі речовини (ГР), так і поліфеноли (ПФ) пива є біологічно активними сполуками, які позитивно впливають на здоров’я людини. ГР належать до унікальних сполук, які містяться тільки в шишках хмелю. Найбільш важливі альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-альфа-кислоти (ІАК), основні чинники гіркоти пива. Scientifically proven that a bitter substance (ВS) and polyphenols (PC) beer is biologically active compounds that have a positive impact on human health. BS belonging to the unique compounds found only in hops cones. The most important of alpha acid, which in the process ohmelinnya wort are converted into iso- alpha acids (Aviation Engineering), the main factors bitterness of beer.uk-UKкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробствагіркі речовиниполіфенольні сполукиbitter substancespolyphenolic compoundsВплив поліфенолів гірких та ароматичних сортів хмелю на якість пиваThesis