Вплив поліфенолів гірких та ароматичних сортів хмелю на якість пива - Кравчук, Наталія Романівна; Проценко, Лідія Василівна; Бармакова, Віра Іванівна; Черненко, Оксана Володимирівна; Ляшенко, Микола Іванович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович (My University, 2006)
Науково доведено, що як гіркі речовини (ГР), так і поліфеноли (ПФ) пива є біологічно активними сполуками, які позитивно впливають на здоров’я людини. ГР належать до унікальних сполук, які містяться тільки в шишках хмелю. Найбільш важливі альфа-кислоти (АК), які в процесі охмеління сусла перетворюються в ізо-альфа-кислоти (ІАК), основні чинники гіркоти пива. Scientifically proven that a bitter substance (ВS) and polyphenols (PC) beer is biologically active compounds that have a positive impact on human health. BS belonging to the unique compounds found only in hops cones. The most important of alpha acid, which in the process ohmelinnya wort are converted into iso- alpha acids (Aviation Engineering), the main factors bitterness of beer.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; гіркі речовини; поліфенольні сполуки; bitter substances; polyphenolic compounds