Гуць, Віктор СтепановичСидоренко, Олена МиколаївнаДончевська, Раїса2012-04-182012-04-182010Гуць, В. С. Зміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганні / В. С. Гуць, Р. Дончевська, О. Сидоренко // Товари і ринки. – 2010. – № 2. – С. 104-112.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/916Обґрунтовано та визначено терміни зберігання заливної прісноводної риби з рослинними добавками на основі кінетичної теорії моделювання якості з урахуванням критичного параметра оптимізації. Об’єктивність прогнозування підтверджено застосуванням різних методів дослідження структурно-механічних властивостей заливної риби із використанням гравітаційного пенетрометра та універсального комп’ютерного вимірювального приладу. Встановлено, що протягом визначеного терміну заливна прісноводна риба характеризується високою харчовою та біологічною цінністю, гармонійними сенсорними характеристиками, пружно-еластичною консистенцією заливки та відсутністю синерезису.оцінка якості харчових продуктівоценка качества пищевых продуктовassessment of food qualityструктурно-механічні властивості рибиконсистенція заливної продукціїмоделювання змін якості харчових продуктівметод пенетраціїструктурно-механические свойства рыбыконсистенция заливной продукциимоделирование изменений качества пищевых продуктовметод пенетрацииstructural and mechanical properties of fishconsistency filler productsmodeling changes in food qualitypenetration methodкафедра екологічної безпеки та охорони праціЗміна структурно-механічних властивостей замороженої заливної риби при зберіганніArticle