Технологія сироватки, збагаченої колоїдними частинками Mg та Mn, і перспективи її використання - Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Білик, Олена Анатоліївна; Маринін, Андрій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович (My University, 2015)
Відомо, що мінеральні речовин, зокрема, сульфатні солі магнію та мангану виступають активаторами ферментів в тісті й сприяють збереженню свіжості хліба та його засвоюваності. Оскільки небажаним ефектом їх використання є накопичення сульфат іонів, що здатні гальмувати ріст дріжджів, авторами поставлено за мету створення комплексного поліпшувача на основі молочної сироватки, збагаченої колоїдними частинками магнію та мангану. It is known that mineral substances, sulfate salts of magnesium and manganese are the activators of enzymes in the dough and help to preserve the freshness of bread and its digestibility. Since the undesirable effect of their use is the accumulation of sulphate ions, which are able to inhibit yeast growth, the authors put the goal of creating an integrated improvers from whey enriched colloidal particles of magnesium and manganese.
Keywords: сульфатні солі; ферменти; мінеральні речовини; sulfate salts; enzymes; minerals; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів