Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаОлішевський, Валентин ВікторовичБілик, Олена АнатоліївнаМаринін, Андрій ІвановичЛопатько, Костянтин Георгійович2015-03-252015-03-252015Технологія сироватки, збагаченої колоїдними частинками Mg та Mn, і перспективи її використання / О. В. Кочубей-Литвиненко, В. В. Олішевський, О. А. Білик та ін. // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 108-110.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19929Відомо, що мінеральні речовин, зокрема, сульфатні солі магнію та мангану виступають активаторами ферментів в тісті й сприяють збереженню свіжості хліба та його засвоюваності. Оскільки небажаним ефектом їх використання є накопичення сульфат іонів, що здатні гальмувати ріст дріжджів, авторами поставлено за мету створення комплексного поліпшувача на основі молочної сироватки, збагаченої колоїдними частинками магнію та мангану. It is known that mineral substances, sulfate salts of magnesium and manganese are the activators of enzymes in the dough and help to preserve the freshness of bread and its digestibility. Since the undesirable effect of their use is the accumulation of sulphate ions, which are able to inhibit yeast growth, the authors put the goal of creating an integrated improvers from whey enriched colloidal particles of magnesium and manganese.otherсульфатні соліферментимінеральні речовиниsulfate saltsenzymesmineralsкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуваннякафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівТехнологія сироватки, збагаченої колоїдними частинками Mg та Mn, і перспективи її використанняOther