Український ринок готельно-ресторанного бізнесу: сучасний стан, можливості та загрози - Васільєва, Вікторія Вікторівна; Нікітіна, Тетяна Андріївна (My University, 2024)
Готельно-ресторанний бізнес є одним з провідних сфер економіки України, надає велику кількість робочих місць, забезпечує розвиток туризму та підвищує економічний потенціал країни. Український ринок готельно-ресторанного бізнесу в умовах воєнного стану демонструє стійкість і навіть зростання. Частка послуг готелів і ресторанів є другим показником після мистецтва, спорту, розваг та відпочинку. Це свідчить про те, що готельно-ресторанне господарство є важливим сектором економіки країни і має потенціал для подальшого розвитку

The hotel and restaurant business is one of the leading areas of the economy of Ukraine, provides a large number of jobs, ensures the development of tourism and increases the economic potential of the country. The Ukrainian market of hotel and restaurant business in the conditions of martial law shows stability and even growth. The share of hotel and restaurant services is the second indicator after art, sports, entertainment and recreation. This shows that the hotel and restaurant industry is an important sector of the country's economy and has the potential for further development
Keywords: готельно-ресторанний ринок; економіка країни; hotel and restaurant market; economy of the country; готельні мережі; hotel chains; кафедра готельно-ресторанної справи