Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози - Лементар, Святослав Юрійович; Гулий, Іван Степанович; Мирончук, Валерій Григорович; Івчук, Надія Павлівна (My University, 2000)
Проведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.
Keywords: фруктоза; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; fructose; кристалізація; поверхнево-активні речовини; crystallization; surface-active substances; кафедра технології оздоровчих продуктів