Лементар, Святослав ЮрійовичГулий, Іван СтепановичМирончук, Валерій ГригоровичІвчук, Надія Павлівна2012-12-192012-12-192000Аналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктози / С. Ю. Лементар, В. Г. Мирончук, І. С. Гулий, Н. П. Івчук // Наукові праці УДУХТ. - 2000. - № 6. - С. 47-50.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/4614Проведено дослідження впливу ряду поверхнево-активних речовин на реологічні властивості розчинів фруктози, швидкість кристалізації фруктози та її гранулометричний склад. Встановлено оптимальні концентрації поверхнево-активних речовин в розчинах фруктози, при яких досягається зниження їх в’язкості, підвищується швидкість кристалізації фруктози та покращується її гранулометричний склад. The research of a number of surfactants on the rheological properties of the solutions of fructose, fructose crystallization rate and its particle size distribution. The optimum concentration of surfactants in solutions of fructose, at which the reduction of viscosity increases the rate of crystallization of fructose and increases its size distribution.uk-UKфруктозакафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняfructoseкристалізаціяповерхнево-активні речовиниcrystallizationsurface-active substancesкафедра технології оздоровчих продуктівАналіз впливу поверхнево-активних речовин на процес кристалізації фруктозиArticle