Борошно насіння промислових конопель як перспективна білоквмісна сировина у технологіях м’ясопродуктів - Галенко, Олег Олександрович; Шаповалов, Владислав Юрійович (My University, 2020)
Мета роботи полягала у розроблені м’ясного виробу із внесенням до складу інгредієнтів з високим вмістом макронутрієнтів. На основі проведеного літературного огляду, для розроблення нового продукту, обрано для подальшого дослідження - борошно та олію з насіння промислових конопель, за рахунок вмісту ненасичених жирних кислот (Омега-3, - 6, -9), незамінних амінокислот, клітковини, вітамінів, макро- та мікронутрієнтів та має унікальну харчову цінність.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; суперфуд; насіння конопель; макронутрієнти; superfood; hemp seeds; macronutrients