Особливості врегулювання відносин в галузі виробництва метану в Україні та ЄС - Шаповалов, Євгеній Борисович; Якименко, Ігор Леонідович; Шаповалов, Віктор Борисович; Салавор, Оксана Мирославівна (My University, 2018)
Законодавство України частково відповідає законодавству ЄС у цій сфері. Проте, доцільно зазначити, що в деяких аспектах українське законодавство є значно розвинутим, зокрема, щодо отримання біогазу з полігонів ТПВ та утилізації надлишкового дегістату. Порівняння законодавчої бази України та ЄС щодо відходів представлено у таблиці.The legislation of Ukraine is partially in line with the EU legislation in this area. However, it is worth noting that in some respects, Ukrainian legislation is well developed, in particular regarding the production of biogas from landfill sites and the utilization of excess degistate. A comparison of the waste legislation of Ukraine and the EU is presented in the table.
Keywords: кафедра харчової хімії; біогаз; biogas; євроінтеграція; eurointegration; Європа 2020; Europe 2020; кафедра екології та екоменеджменту