Удосконалення організації логістичних процесів на складі підприємства - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Ткачук, Олександр Степанович (My University, 2018)
Досліджено роль складу як одного із підрозділів підприємства, на прикладі якого можна побачити всю потужність логістичних рішень і застосовуваних логістами інструментів. Обґрунтовано, що сучасна складська логістика надає широкі можливості для оптимізації роботи складу підприємства, і, відповідно – для мінімізації витрат і підвищення прибутковості виробничої діяльності. Охарактеризовано логістичний процес на складі. Виділено складові логістичного процесу та основні логістичні операції на складах, показано їх взаємодію. Розглянуто особливості організації логістичних процесів на складах підприємств харчової промисловості.Досліджено реалізацію логістичного процесу на складі ТОВ «Пивоварня Зіберта». Визначено проблеми ефективності складування на ТОВ «Пивоварня Зіберта» та запропоновано можливі шляхи їх вирішення. Зроблено висновок, що тільки взаємодія усіх етапів логістичного процесу на підприємствах харчової промисловості може забезпечити оптимальний результат роботи всього складу. The role of the warehouse as one of the divisions of the enterprise is investigated, for example one can see the full capacity of logistic solutions and logistic tools used. It is substantiated that modern warehouse logistics offers wide possibilities for optimization of work of the warehouse of the enterprise, and, accordingly - to minimize expenses and increase profitability of production activity.The logistics process in the warehouse is described. The components of the logistic process and the main logistics operations in the warehouses are highlighted, their interaction is shown. The peculiarities of organization of logistic processes at warehouses of food industry enterprises are considered. The implementation of the logistics process in the warehouse of "Zibert's Brewery" is investigated. The problems of warehouse efficiency at "Zibert's Brewery" were determined and possible ways of their solution were proposed. It is concluded that only the interaction of all stages of the logistic process at food industry enterprises can provide the optimal result of the entire work of the warehouse
Keywords: складська логістика; склад; логістичний процес; етапи логістичного процесу; підприємство; warehouse logistics; warehouse; logistic process; stages of logistic process; enterprise; кафедра маркетингу