Економіко-правовий характер власного капіталу: функції і формування - Ткаченко, Надія Марківна (Ткаченко, Н. М. Економіко-правовий характер власного капіталу: функції і формування / Н. М. Ткаченко // Підприємництво і право. - № 5. - 2001. - С. 109-111., 2001)
У статті визначено суть Власного капіталу, його економіко-правовий характер, досліджено форми власності: приватну, колективну, державну, джерела формування майна підприємства, підприємницька і бізнесові справи, одержання доходів та іншого майна, шляхи утворення та функції власного капіталу, його формування.
Keywords: власний капітал; підприємство; доходи; формування; розподіл прибутку; структура капіталу; собственный капитал; предприятие; доходы; формирование; распределение прибыли; структура капитала; equity; venture; income; formation; distribution of profits; capital structure; кафедра обліку і аудиту