Purposefully altered properties of meat products by nanocomposites - Ivanov, Sergey; Pasichnyi, Vasyl; Olishevskyi, Valentyn; Marynin, Andriy; Zakharevych, Valeriy (My University, 2013)
Test conducted research of industrial products withmicronized iron, spritely ethanol, activated silver and their combination had prolonged bacteriostatic effects. Results confirming the triple possibility increase time storage of first grade boiled sausages were obtained during storage compare to the control without the use of nanocomposites. The results indicate the promising use in the manufacture and packaging of meat products nanocomposites with bactericidal effect. Проведені тестові дослідження продукції промислового виробництва з використанням мікронізованого заліза, випарювача етанолу, активованого срібла та їх комбінування надали пролонговані бактеріостатичні ефекти. У процесі зберігання, порівняно з контролем без використання нанокомпозитів, були отримані результати, що підтверджують можливість триразового збільшення часу зберігання варених ковбасних виробів першого сорту. Отримані результати вказують на перспективність використання при виробництві та упаковці м'ясної продукції нанокомпозитів з бактерицидним ефектом.
Keywords: bacteriostatic; packaging; meat production; modification; nanocomposites; бактеріостатична упаковка; м’ясне виробництво; модифікації; нанокомпозити; кафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра експертизи харчових продуктів