Сіднєва, Жанна Костянтинівна2014-12-022014-12-022014Сіднєва, Ж. К. Якість харчових продуктів - важлива детермінанта продовольчої безпеки / Ж. К. Сіднєва // Нові ідеї в харчовій науці - нові продукти харчовій промисловості : міжнародна наукова конференція, присвячена 130-річчю Національного університету харчових технологій, 13-17 жовтня 2014 р. – К. : НУХТ, 2014. – С. 714.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/18956В сучасних умовах пріоритетною проблемою є забезпечення продовольчої безпеки держави. Продовольча безпека - це насамперед, фізична доступність продовольства, яка передбачає наявність продуктів харчування на всій території країни у будь-який час і в необхідному асортименті. Дослідження обсягів споживання основних продуктів харчування за період 1990-2013 рр. свідчить про істотне його скорочення. Рівні споживання продовольства за багатьма параметрами не відповідають науково-обґрунтованим нормам. Особливо критичне положення склалося із споживанням молока і молокопродуктів, плодів і винограду, рівень споживання яких не досягає навіть мінімальним норм. Лише за такими продуктами, як хліб і хлібопродукти, картопля, яйця фактичне споживання перевищувало раціональну норму. In modern terms a priority concern is food security. Food security - is primarily physical accessibility Food, which provides for food throughout the country at any time and in the right range. Research in consumption of basic foodstuffs for the period 1990-2013 gg. Indicates a significant decrease. The levels of food consumption in many ways not meet evidence-based standards. Particularly critical situation was with the consumption of milk and dairy products, fruits and grapes, the consumption of which is not even minimum standards. Only products such as bread and bakery products, potatoes, eggs actual consumption exceeded rational norm.otherпродовольча безпекапродукти харчуванняасортиментfood safetyfoodrangeкафедра економіки праці та менеджментуЯкість харчових продуктів - важлива детермінанта продовольчої безпекиOther