Вплив харчових волокон на колір м’ясопродуктів - Страшинський, Ігор Мирославович; Пасічний, Василь Миколайович; Шевченко, Тетяна Володимирівна; Компанець, Іван Михайлович (My University, 2021)
Препарати харчових волокон використовують в технології м’ясопродуктів протягом кількох десятиліть. Однак у наш час до їх функціональних властивостей пред’являють все більш жорсткі вимоги. Існують численні дослідження щодо застосування препаратів з клітковини у м’ясних напівфабрикатах та ковбасних виробах. На ринку харчових продуктів Європейського Союзу багато м’ясопродуктів, позначені як “з високим вмістом клітковини” та “джерело клітковини”.
Keywords: кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів; харчові волокна; м’ясопродукти; клітковина; колір