Дослідження складових похибки дозування сипкої пpoдyĸцiї лінійними ваговими дозаторами - Деренівська, Анастасія Василівна; Гавва, Олександр Миколайович (My University, 2013)
Нерівномірність подачі сипкої продукції в лінійних вагових дозаторах — одне з домінуючих джерел режимної складової динамічної похибки дозування. Одним із способів мінімізації цієї складової похибки дозування необхідно є забезпечення сталої інтенсивності переміщення сипкої продукції через випускний канал бункера. Розроблена математична модель руху заслінки дає можливість реалізувати раціональні режими роботи лінійних вагових дозаторів. Крім цього, за рахунок раціонального розташування звaжyвaльнoï місткості можливо зменшити до мінімуму вплив однієї із складових динамічної похибки дозування. Одним з технічних рішень для регулювання положення звaжyвaльнoï місткості відносно поверхні робочого органа живильника може бути встановлення звaжyвaльнoï системи на приводні рухомі напрямні, за допомогою яких здійснюється відповідне керування. The unevenness of the supply of granular products in linear weight dosing machine is the dominant sources of the regime component of the dynamic error of dosage. One of the ways to minimize this component of the dosing error is to ensure a steady rate of movement of granular products through the outlet hoper. The developed mathematical model of the movement of the damper makes it possible to implement the rational modes of operation of linear weight dosing machine. In addition, due to the rational arrangement of the capacious capacity, it is possible to minimize the effect of one of the components of the dynamic error of dosage. One of the technical solutions for adjusting the position of the capacity for weighing relative to the surface of the feeder's working member. It may be the installation of a self-propelled system on a drive shaftguides, through which the appropriate control is carried out. It may be the installation of a self-propelled system on a drive shaft guides, through which the appropriate control is carried out.
Keywords: сипка продукція; лінійний ваговий дозатор; точність дозування; granular product; linear weight dosing machine; dosing accuracy; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв