Пристрій для різання пластикових пляшок з одночасним їх пресуванням (Патент на корисну модель № 81758) - Якимчук, Микола Володимирович; Журибеда, Ольга Миколаївна; Іванова, Людмила Іллівна (My University, 2013)
Пристрій для різання пластикових пляшок з одночасним їх пресуванням, що включає корпус з приймальним вузлом, привідний механізм, з’єданий з різальними елементами, які розміщені на зовнішній поверхні по кругу різального механізму, який відрізняється тим, що приймальний вузол виконано у вигляді каналу, розташованого вздовж довжини різального механізму, виконаного у вигляді барабану для утримування ножів, причому ножі спрямовані до приймального вузла по ходу руху барабана, зверху до барабану примикають два диска, закріплені на лівому і правому валу,які обертаються назустріч один одному, корпус має три патрубки для відводу горловини ,середини та днища. Device for cutting plastic bottles while pressing them , including the building of a receiving node, the drive mechanism z'yedanyy of cutting elements disposed on the outer surface of the circle cutting mechanism wherein the receiving node is designed as a channel located along the length of the cutting mechanism , designed as a drum for holding knives and knives made ​​for the receiving node forwards the drum to the top of the drum two adjacent disc mounted on the left and right of the shaft, which rotate in opposite directions , the case has three tubes to drain neck, middle and bottom.
Keywords: пристрій для різання; пресування; пластикові пляшки; device for cutting; pressing; plastic bottles; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій