Держава і підприємницький сектор в Україні: генезис і особливості формування взаємовідносин - Біла, Ірина Сергіївна; Насікан, Ніна Іванівна (My University, 2012)
У даній статті досліджені особливості формування взаємовідносин між державою і підприємницьким сектором в Україні. Автори виділяють два періоди у названих взаємовідносинах, які пов’язані із прорахунками державних органів влади та обумовлені недостатністю вітчизняних наукових розробок щодо пошуку необхідного ступеня державного впливу на підприємницький сектор. Особливостями формування взаємовідносин держави і вітчизняного підприємницького сектору названо: обумовленість неефективними процесами приватизації та роздержавлення; відсутність концепції державного регулювання підприємницької діяльності; розвиток підприємництва без адекватних ринкових інститутів в умовах адміністративних обмежень; надмірний вплив політичної складової економічного реформування.

This article is about the features of formation of the relationship between the state and the business sector in Ukraine. The authors distinguish two periods in these relationships, that are associated with failures of public authorities and due to lack of domestic scientific research for finding the required degree of government influence on the business sector. The features of the formation of relations between the state and national business sector called: conditionality inefficient processes of privatization and deregulation; lack of the concept of state regulation of business; enterprise development without adequate market institutions in administrative restrictions; excessive influence of the political dimension of economic reform.
Keywords: підприємницький сектор; business sector; держава; регулювання; малий бізнес; корпоративний сектор економіки; state; regulation; small business; corporate sector; кафедра економічної теорії