Спосіб виробництва копчено-вареної шинки ’’Делікатесна” (Патент на корисну модель № 80718) - Пешук, Людмила Василівна; Дубяга, Вiталiй Михайлович; Іванова, Тетяна Миколаївна (My University, 2013)
Задача корисної моделі є розширення асортименту виробництва копчено-варених виробів шляхом виконання технологічних операцій з максимальним збереженням амінокислотного, вітамінного і мінерального складу готового продукту. Problem useful model is the expansion of assortment of smoked-cooked products through technological operations with maximum preservation of amino acid, vitamin and the mineral composition of the product.
Keywords: шинка; копчено-варена; обжарювання; коптіння; ham; smoked-cooked; frying; smoking; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів