Пасічний, Василь МиколайовичСтрашинський, Ігор МирославовичФурсік, Оксана ПетрівнаГорбач, Олександр Ярославович2016-01-262016-01-262014Вплив термооброблення на вологозв’язуючу здатність білків рослинного і тваринного походження / В. М. Пасічний, І. М. Страшинський, О. П. Фурсік, О. Я. Горбач // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету – 2014. – Вип. 2 (85). – С. 97-101.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/22099В статті розглянуто використання рослинних і тваринних білків для заміни м’ясної сировини. Досліджено гідратовані білкові препарати з соєвих білків та білків колагеновмісної сировини. Проведені дослідження є основою поєднання тваринних та рослинних білків для створення функціональних харчових білоквмісних композицій. The article examines the use of plant and animal proteins to replace the meat raw materials. There was investigated hydrated protein preparations of soy proteins and collagen-containing proteins raw material. These investigations form the basis for a combination of animal and plant proteins to create functional food protein-containing compositions.кафедра технології м’яса і м’ясних продуктівтехнологіябілкові препаративологозв’язувальна здатністьтермообробленняtechnologyprotein preparationswater binding of abilityheat treatmentВплив термооброблення на вологозв’язувальну здатність білків рослинного і тваринного походженняArticle