Координація функціонування технологічних дільниць цукрового заводу з урахуванням задач прогнозування - Ладанюк, Анатолій Петрович; Заєць, Наталія Анатоліївна; Власенко, Лідія Олександрівна; Луцька, Наталія Миколаївна (My University, 2006)
Розглядалась задача координації функціонування технологічних дільниць цукрового заводу з урахуванням задач прогнозування. Запропоновано зведення задачі оптимального керування багатостадійним виробництвом до задачі оптимального керування окремими стадіями, з урахуванням взаємодії між ними. Для кожної підсистеми були задані свої цілі, а системна цільова функція є векторною і залежить як від глобального критерію, так і від цільових функцій підсистем. При цьому як цільову функцію виділених стадій виробництва пропонується використовувати поняття економічної ефективності їх функціонування. A task of coordination of functioning technological areas of sugar-house taking into account the prognostication tasks was considered. Taking task of optimum management multistage operations to the task of optimum management by the separate stages is offered, taking into account cooperation between them. For every subsystem its aims were set, and a system having a special purpose function is vectorial and depends both from global to the criterion, so from the having a special purpose functions of subsystems . Thus how having a special purpose function of selected stages of production it is suggested to use notion of economic efficiency of their functioning.
Keywords: ієрархічна система; координація системи; матеріальні потоки; технологічні комплекси; функція належності; цільова функція; глобальний критерій; нечіткі множини; global criterion; hierarchical system; technological complexes; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка