Кальмари як функціональний інгредієнт картопляного фаршу - Дітріх, Ірина Вікторівна; Сасник, Світлана Сергіївна (My University, 2018)
Розроблено нову рецептуру начинки для вареників, а саме «Фарш картопляний з кальма-ром» з поліпшеними органолептичними властивостями та підвищеною біологічною цінністю завдяки використанню сировини із гідробіонтів – кальмару. Фарш картопляний збагачено незамінними амінокислотами, вітамінами В2, В12 і РР. Новий вид фаршу може бути використаний у якості начинки не тільки для вареників, а й для інших кулінарних виробів (наприклад, млинців), що надає змогу розширити асортимент страв функціонального призначення. A new recipe for filling dumplings has been developed, namely “Potato mince with Kalmir” with improved organoleptic properties and increased biological value due to the use of raw materials from hydrobionts - squid. Potato stuffing is enriched with essential amino acids, vitamins B2, B12 and PP. A new type of stuffing can be used as a filling, not only for dumplings, but also for other culinary products (for example, pancakes), which makes it possible to expand the range of functional dishes.
Keywords: фарш картопляний; кальмар; органолептичні показники; біологічна цінність; функціональне харчування; minced potato; squid; organoleptic indicators; biological value; functional nutrition; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції