Дітріх, Ірина ВікторівнаСасник, Світлана Сергіївна2019-04-242019-04-242018Дітріх, І. В. Кальмари як функціональний інгредієнт картопляного фаршу / І. В. Дітріх, С. С. Cасник // Zbiór artykułów naukowych z Konferencji Miedzynarodowej Naukowo- Praktycznej (on-line) zorganizowanej dla pracowników naukowych uczelni, jednostek naukowo-badawczych oraz badawczych z państw obszaru byłego Związku Radzieckiego oraz byłej Jugosławii, 30.11.2018. – Warszawa, 2018. – Str. 79-82.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29107Розроблено нову рецептуру начинки для вареників, а саме «Фарш картопляний з кальма-ром» з поліпшеними органолептичними властивостями та підвищеною біологічною цінністю завдяки використанню сировини із гідробіонтів – кальмару. Фарш картопляний збагачено незамінними амінокислотами, вітамінами В2, В12 і РР. Новий вид фаршу може бути використаний у якості начинки не тільки для вареників, а й для інших кулінарних виробів (наприклад, млинців), що надає змогу розширити асортимент страв функціонального призначення. A new recipe for filling dumplings has been developed, namely “Potato mince with Kalmir” with improved organoleptic properties and increased biological value due to the use of raw materials from hydrobionts - squid. Potato stuffing is enriched with essential amino acids, vitamins B2, B12 and PP. A new type of stuffing can be used as a filling, not only for dumplings, but also for other culinary products (for example, pancakes), which makes it possible to expand the range of functional dishes.uk-UKфарш картоплянийкальмарорганолептичні показникибіологічна цінністьфункціональне харчуванняminced potatosquidorganoleptic indicatorsbiological valuefunctional nutritionкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїКальмари як функціональний інгредієнт картопляного фаршуThesis