Бобель (Зінченко), Інна МиколаївнаТерлецька, Віта Альбертівна2015-06-262015-06-262015Зінченко, І. М. Перспективи використання харчових концентратів у харчуванні військовослужбовців / І. М. Зінченко, В. А. Терлецька // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 28-29 травня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – C. 22-23.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/21420Військовослужбовці мають значні фізичні та нервово-психічні навантаження, тому саме правильно організоване і повноцінне харчування має одне з найважливіших значень для забезпечення їхнього здоров’я, витривалості та високої боєздатності. В мирний час енергозатрати військовослужбовців коливаються в межах 3500—4500 ккал на добу, але в умовах бойових навчань або воєнних дій вони значно вищі та можуть становити більш ніж 5700 ккал на добу. Soldiers have significant physical and neuro-psychological stress, so it is properly organized and nutrition is one of the most important values for their health, endurance and high readiness. In peacetime military power inputs ranging 3500-4500 calories a day, but during the military exercises or military action are much higher and can be more than 5700 calories a day.otherраціон харчуваннявійськовослужбовціхарчові концентратиdietmilitaryfood concentratesкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПерспективи використання харчових концентратів у харчуванні військовослужбовцівOther