Використання мікроорганізмів при біоремедіації ґрунтів - Семенова, Олена Іванівна; Шпякіна, Анна Ігорівна; Семенова, Олександра Андріївна (My University, 2016)
Єдиним реальним в даний час способом боротьби з наслідками розливу нафти і нафтопродуктів є комплекс робіт, що включає механічне або фізико-хімічне видалення розлитих нафтопродуктів з подальшим очищенням, що залишається в грунті нафти біологічними методами за допомогою біодеструкції нафтоокиснюючими мікроорганізмами. The only real way now deal with the consequences of oil spills and oil products are complex works, including mechanical or physico-chemical removal of spilled oil with subsequent purification of the remaining oil in the soil using biological methods biodegradation by oil-oxidizing microorganisms.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; очищення грунтів; біоремедіація; нафтопродукти; clean soil; bioremediation; extracting oil