Дослідження фізико-хімічних показників гідролізованих концентратів сироватки - Михалевич, Артур Петрович; Моісеєва, Людмила Олексіївна; Поліщук, Галина Євгеніївна; Бандура (Кузьмик), Ульяна Геннадіївна (My University, 2024)
Продукти переробки сироватки, зокрема концентрати сироватки, доволі широко застосовують у складі молочних продуктів як джерело сухого знежиреного молочного залишку. У той же час, надлишковий вміст лактози у сухій сироватці обмежує її використання у складі деяких молочних продуктів внаслідок можливого виникнення вад консистенції, а також несприйняття високолактозних продуктів певною групою споживачів. Саме тому вміст лактози знижують за допомогою β-галактозидази і молочнокислих бактерій з β-галактозидазною активністю
Keywords: фізико-хімічні показники сироватки; сироватка молочна; кафедра технології молока і молочних продуктів