Перспективні напрями енергозбереження при біоконверсії рослинної сировини в етиловий спирт - Українець, Анатолій Іванович; Шиян, Петро Леонідович; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Фіщенко, Анатолій Миколайович; Сизько, Валерій Борисович; Кириленко, Роман Григорович; Рудаков, Володимир Костянтинович (My University, 2006)
В проблемній науково-дослідній лабораторії Ніцонального університету харчових технологій проводяться роботи по удосконаленню та оптимізації спиртового виробництва, підвищенню конкуретоспроможності вітчизняної спиртової галузі як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. За участю фахівців ПНДЛ розроблено та налагоджено виробництво сучасного науковоємного обладнання брагоректифікаційних установок, розроблена технологія технічного, денатурованого та парфумерного спирту з вуглеводвмісної сировини, паливних оксигенатів з поновлювальної рослинної сировини, високооктанової кисневмісної добавки-сирцю до бензинів, яка є сировиною для виробництва палиивного етанолу. In the problem research laboratory of Niconal'nogo of university of food technologies works are conducted on an improvement and optimization of alcoholic production, increase of konkuretospromozhnosti of domestic alcoholic industry, both on internal and on external, markets. With participation of specialists of PNDL the production of modern naukovoemnogo equipment of the bragorektifikaciynikh settings is developed and adjusted, developed technology of the technical, denaturized and perfume alcohol from vuglevodvmisnoy raw material, fuel oksigenativ from a renewal digister, high-antiknock oxygen-containing addition-raw to petrols, which is raw material for the production of paliivnogo ethanol.
Keywords: крохмалевмісна сировина; низькотемпературна термоферментативна обробка; концентровані ферментні препарати; паливні оксигенати; брагоректифікаційна установка; carbohydrates content raw material; low-temperature thermofermentative processing; concentrated fermental preparations; топливные оксигенаты; toplivnye oksigenati; bragorektifikacionnaya setting; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства