Екстрактор (Патент на корисну модель № 25088) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна (My University, 2007)
Екстрактор, що включає вертикальний корпус із пристроями введення та виведення фаз, встановлені в корпусі з можливістю поздовжнього зворотно- поступального руху штоки зі змонтованими на них тарілками, який відрізняється тим, що транспортуючі гумові тарілки є перфорованими, мають зрізаний конус, що зменшує гідравлічний опір, і стопори, які жорстко закріплені у горизонтальному положенні. Технічний результат полягає в тому, що механізм через шар затриманої твердої фази створюють потужні турбулентні потоки, що діють лише в зоні кожної з тарілок.
Keywords: віброекстрактор; екстрактор; vіbro extractor; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв