Адсорбція амонійного азоту з питної води природними адсорбентами - Мельник (Ткачук), Наталія Андріївна; Мельник, Людмила Миколаївна; Марценюк, Олександр Степанович; Мельник, Зіновій Петрович (My University, 2008)
В статті наведено результати досліджень адсорбційного очищення питної води від амонійного азоту вітчизняними мінералами з досягненням високих органолептичних показників води. Розроблено і досліджено комбіновані адсорбенти, які оптимізовані по складу та застосування яких дозволяє зменшити вміст амонійного азоту у воді в 7 разів і знизити гідравлічний опір при фільтруванні питної води.
Keywords: адсорбція; палигорськіт; модерніт; амонійний азот; adsorption; palygorskite; mordenite; ammonium nitrogen; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; кафедра теплоенергетики та холодильної техніки