Спосіб отримання квашеної капусти (Патент на корисну модель № 94544) - Бандуренко, Галина Михайлівна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Сахаренко, Оксана Олександрівна (My University, 2014)
Спосіб отримання квашеної капусти включає інспекцію, очищення, шаткування, фасування й трамбування з періодичним пересипанням сіллю та прянощами, пригнічування, ферментацію, доброджування та зберігання. Капусту після шаткування витримують 1-3 хвилини в охолодженому до температури 18-24 °C інвертному сиропі концентрацією 5-10 %, після чого додають 1-3 % соку ферментованої капусти з розчиненими у ньому 0,05-1 % меду, 0,01-0,02 % аскорбінової та 0,01-0,02 % лимонної кислоти до маси капусти. Method of producing sauerkraut includes inspection, cleaning, shredding, packaging and tamping with periodic pouring salt and spices, suppression, fermentation and storage. Cabbage shredding stand after 1-3 minutes in a refrigerated invert syrup concentration of 5-10% with a temperature of 18-24 ° C, then add 1-3% fermented cabbage juice with dissolved in it 0,05-1% honey 0,01 -0,02% ascorbic and citric acid 0,01-0,02% by weight of cabbage.
Keywords: інвертний сироп; мед; ферментація; капуста; invert syrup; honey; fermentation; cabbage; кафедра технології консервування