Актуальні аспекти реструктуризації спиртової промисловості в Україні - Бутнік-Сіверський, Олександр Борисович; Коткова, Наталія Сергіївна (My University, 2018)
У статті розглянуто проблемні питання на шляху проведення процесу реструктуризації спиртової промисловості в Україні. Основні причини занепаду вітчизняної спиртової галузі – тотальна тінізація та цінова не конкурентоспроможність вітчизняного спирту на експортних ринках. Обмеженість внутрішнього ринку харчового спирту висуває на перший план завдання пошуку нових альтернативних можливостей застосування етилового спирту. Необхідна активна позиція кожного виробника щодо підвищення рівня якості менеджменту та маркетингу, розвиток сировинної бази спиртової галузі тощо.
Keywords: спиртова промисловість України; реструктуризація спиртового підприємства; біоетанол; акцизна марка