Радіоактивне забруднення річки Дніпро та заходи щодо його мінімізації - Іващенко, Олександра Анатоліївна; Бублієнко, Наталія Олександрівна (My University, 2016)
Охарактеризовано в цілому екологічний стан річки Дніпро, а також його радіаційний фон. Проаналізований сумарний вміст радіонуклідів у річці Дніпро та в основних притоках, у донних відкладеннях природних водойм. Дана характеристика процесам самоочищення водоймищ від основних радіонуклідів. Охарактеризованы в целом экологическое состояние реки Днепр, а также его радиационный фон. The overall ecological state of the Dnipro River, as well as its radiation background, is described in general. The total content of radionuclides in the Dnieper River and in the main tributaries, in the bottom sediments of natural reservoirs is analyzed. The characteristic of the processes of self-cleaning of reservoirs from the main radionuclides is given.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; Дніпро; забруднення; радіоактивні речовини; екологічний стан; очищення; Dniepro; pollution; radioactive substances; ecological status; purification