Ультразвукові дослідження набухання крохмалів у воді - Лазаренко, Михайло Васильович; Баглюк, Сергій Володимирович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Кобилінська, Олена Валеріївна; Ромашко, Олена Василівна (My University, 2000)
Розглянуто механізм набухання водорозчинних крохмалів у воді. Запропоновано ультразвуковий метод визначення оптимальної концентрації крохмалю у воді для розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої крохмалевмісної сировини. The mechanism of the swelling of the water-soluble starch in water is considered. Ultrasonic method for determining the optimal concentration of starch in water for the development of rational technologies of food concentrates of fast preparation, which are based on the extruded starch raw materials, is proposed.
Keywords: ехо-імпульс; кінетика процесу набухання крохмалю; екструдовані крохмалі; ультразвукові методи дослідження; echo-impulse; kinetics of the starch swelling; extruded starch; ultrasound methods of research; кафедра фізики та професійної безпеки; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів