Лазаренко, Михайло ВасильовичБаглюк, Сергій ВолодимировичКовбаса, Володимир МиколайовичКобилінська, Олена ВалеріївнаРомашко, Олена Василівна2014-06-122014-06-122000Ультразвукові дослідження набухання крохмалів у воді / М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк, В. М. Ковбаса та ін. // Фундаментальна та професійна підготовка фахівців з фізики : матеріали доповідей V Всеукраїнської наукової конференції : тези доповідей. – К. : НПУ, 2000. - С. 161.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/15019Розглянуто механізм набухання водорозчинних крохмалів у воді. Запропоновано ультразвуковий метод визначення оптимальної концентрації крохмалю у воді для розроблення раціональних технологій харчоконцентратів швидкого приготування на основі екструдованої крохмалевмісної сировини. The mechanism of the swelling of the water-soluble starch in water is considered. Ultrasonic method for determining the optimal concentration of starch in water for the development of rational technologies of food concentrates of fast preparation, which are based on the extruded starch raw materials, is proposed.otherехо-імпульскінетика процесу набухання крохмалюекструдовані крохмаліультразвукові методи дослідженняecho-impulsekinetics of the starch swellingextruded starchultrasound methods of researchкафедра фізикикафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівУльтразвукові дослідження набухання крохмалів у водіArticle