Чук, Володимир Васильович2014-04-022014-04-022004Чук В. В. Комплексна переробка яблучної сировини із застосуванням електротехнологій : автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.12 «Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв» / Чук Володимир Васильович ; НУХТ. - К., 2004. - 19 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13610В дисертації представлені результати теоретичних та експериментальних досліджень підвищення ефективності комплексної переробки яблучної сировини шляхом застосування електротехнологічних процесів імпульсного електроплазмолізу яблучної тканини та електромембранної підготовки екстрагента для вилучення пектинових речовин із яблучних вичавок. In a thesis the results theoretical and experimental researches of pinch of efficiency of complex processing of malic raw material are submitted by application of master schedules of pulsing electroplasmolysis of a malic tissue and electromembranous opening-up of extragent for withdraw of pectic materials from malic vydavok. Is rotined, that at set effective parameters of pulsing electroprocessing of malic raw material the yield of malic juice after a molding plasmolysis mash increases on 10 %. Set, that usage of a modified bipolar membrane MMB-3 with the improved electrochemical performances, is penetrating softened waters and improved magnetohydrodynamic modes provides pinch of efficiency of process of electromembranous opening-up of extragent and economies of power consumptions.імпульсний електроплазмолізелектромембранна обробкаяблучна сировинаяблучний сікяблучний пектиновий екстрактpulsing electroplasmolysismalic raw materialmalic juicemalic pectic extractКомплексна переробка яблучної сировини із застосуванням електротехнологійThesis