Іщенко, Віра МиколаївнаКолотуша, Тетяна ПетрівнаПолумбрик, Олег Максимович2012-05-142012-05-142013Іщенко, В. М. Використання бентонітів у харчовій промисловості / В. М. Іщенко, Т. П. Колотуша, О. М. Полумбрик // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 34-36.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/1064В статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.The paper analyzed the composition and sorption properties of bentonite clays and their use in food technology. It is shown that as sorbents for the wine industry should use sodium or calcium bentonites, and for adsorption refining oils - bentonites, activated inorganic acids.otherбентонітисорбційні властивостіосвітлення виноматеріаліврафінування олійbentonitesorption propertiesfining of winerefining of oilsкафедра харчової хіміїВикористання бентонітів у харчовій промисловості