Бородін, Віталій ОлексійовичЦиганкова, Ганна Анатоліївна2013-07-022013-07-022013Бородін, В. О. Математична модель піни / В. О. Бородін, Г. А. Циганкова // Сучасні науково-методичні проблеми математики у вищій школі : матеріали конференції, 27-29 червня 2013. – К. : НУХТ, 2013. - С. 98-100.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/8660Побудована математична модель піни. Показано, що площа контакту твердої і рідкої фракцій при переводі рідини в піну зростає у 1,5 рази. Запропонована V- технологія збивання при випіканні хліба у хлібопічці приводить до збільшення об’єму хліба до 25%. Mathematical model of foam is constructed. It is shown, that the area of contact of firm and liquid fractions while transformation of liquid into foam increases in 1,5 times. Offered V - the technology of beating while baking breads in breadmaker leads to increase in volume of bread to 25 %.otherтехнологіясферичний сегменткоефіцієнт купольностіtechnologysherical segmentcupola coefficientкафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.Математична модель піниThesis