Математична модель піни - Бородін, Віталій Олексійович; Циганкова, Ганна Анатоліївна (My University, 2013)
Побудована математична модель піни. Показано, що площа контакту твердої і рідкої фракцій при переводі рідини в піну зростає у 1,5 рази. Запропонована V- технологія збивання при випіканні хліба у хлібопічці приводить до збільшення об’єму хліба до 25%. Mathematical model of foam is constructed. It is shown, that the area of contact of firm and liquid fractions while transformation of liquid into foam increases in 1,5 times. Offered V - the technology of beating while baking breads in breadmaker leads to increase in volume of bread to 25 %.
Keywords: технологія; сферичний сегмент; коефіцієнт купольності; technology; sherical segment; cupola coefficient; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.