Технічна діагностика багатоканальної системи контролю теплового стану турбогенератора - Мазуренко, Ольга Олександрівна; Самсонов, Валерій Васильович (My University, 2014)
Від отриманих результатів систем діагностики та інформаційно-вимірювального комплексу залежить достовірність визначених причин відхилень у роботі турбогенератора й прийняття рішень щодо подальших умов його експлуатації, тому всі складові потребують окремої діагностики, яка виявлятиме та прогнозуватиме апаратні й «метрологічні» відмови. Однак для оцінки достовірності отриманої інформації від термометрів опору, розташованих всередині турбогенератора, необхідна зупинка та демонтаж об'єкта. Через це для підвищення точності й надійності діагнозу та прогнозування утворення, шляхів і наслідків розвитку дефектів без демонтажу складових системи запропоновано дворівневий алгоритм діагностики, який дозволятиме виявляти відмови працездатності типу «замикання» або «обрив» у колі вимірювання та зміни у характеристиках градуювання термометрів опору. The accuracy of determining the causes of deviations in a turbogenerator and decision concerning further conditions of its operation depend from the obtained results of diagnostic systems and information-measuring system. Therefore, all components require a separate diagnostics, which will identify and predict the hardware and "metrology" failures. However, in order to assess the validity of the data received from resistance thermometers located inside the turbine generator, the equipment should be stopped and dismantled. Therefore, a two-tiered system diagnostic algorithm is suggested that will identify performance failures of "fault" or "closing" type in the range of measurement and calibration changes in resistance thermometers characteristics, which was created in order to improve the accuracy and reliability of the diagnostics, prognosis of creation, and ways of development and consequences of defects without dismantling the equipment components.
Keywords: термометри опору; температура; турбогенератор; resistance thermometers; temperature; turbogenerator; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки