Використання ЯМР- аналізу під час оцінювання якості горілки - Оносова, Ірина Андріївна; Кузьмін, Олег Володимирович (My University, 2013)
Проведені дослідження дозволяють запропонувати використання ЯМР-спектроскопії як ефективний кількісний аналітичний метод визначення стану рівноваги водно-спиртової суміші при оцінюванні якості горілки. The conducted researches allow to assume the use of NMR spectroscopy as an effective quantitative analytical method of determining the equilibrium state of a water-alcohol mixture and assessing the quality of vodka.
Keywords: ЯМР-спектроскопія; водно-спиртова суміш; вода; етанол; горілка; гідроксильні протони; NMR-spectroscopy; aqueous-alcoholic mixture; water; ethanol; vodka; hydroxyl protons; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції