Ілюк, Джоана СергіївнаБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2023-06-122023-06-122022Ілюк, Д. Органолептичні показники житньо-пшеничного хліба, збагаченого порошком кропиви та молочною сироваткою / Д. Ілюк, С. Бажай-Жежерун // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 16 листопада 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 74-75https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/40800Комплексне використання порошку кропиви та сухої молочної сироватки у виробництві хліба дозволяє підвищити харчову та біологічну цінність виробів, зокрема поліпшити амінокислотний склад продукту. Дослідження органолептичних показників отриманого житньо-пшеничного хліба, оздоровчого спрямування показало, що при використанні зазначених збагачувачів органолептичні показники якості є прийнятними. The complex use of nettle powder and dry milk whey in the production of bread allows to increase the nutritional and biological value of the products, in particular to improve the amino acid composition of the product. The study of the organoleptic indicators of the obtained rye-wheat bread, health-oriented, showed that when using the specified fortifiers, the organoleptic quality indicators are acceptable.otherхліббілокпорошок кропивирецептураорганолептичні показникиorganoleptic parametersrecipesorrel powderproteinbreadкафедра технології оздоровчих продуктівОрганолептичні показники житньо-пшеничного хліба, збагаченого порошком кропиви та молочною сироваткоюThesis