Підготовка води для парових котлів у пивоварній промисловості - Кошова, Валентина Миколаївна; Салтанюк, В. М. (My University, 2011)
Витрати теплової енергії при виробництві солоду та пива складають значну частину виробничих затрат. В даній роботі пропонується реконструювати схему водопідготовки води, яка використовується для парових котлів. Пропонується замінити один Na-катіонітовий фільтр на Н-катіонітовий і додатково встановити дегазатор для видалення вільної СО2.

The charges of thermal energy at the production of malt and beer make considerable part of production expenses. In this work it is suggested to reconstruct the chart of preparation of water which is utillized for steam-boilers. It is suggested to replace one Na-cationic filter on H- Na-cationic and additionally to set decontaminator for the delete of free СО2.
Keywords: пара; конденсат; продувка; дегазатор; катіонітовий фільтр; pair; runback; blowing out; decontaminator; cationic filter; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства