Теоретичні аспекти використання кореня селери у складі соусу - Нєміріч, Олександра Володимирівна; Устименко, Ігор Миколайович; Гавриш, Андрій Володимирович; Дорошкевич, Руслан Юрійович (My University, 2021)
У статті теоретично обгрунтовано використання кореня селери як джерела біологічно-активних речовин у складі соусу. Проаналізовано хімічний, вітамінний, мінеральний склад та енергетичну цінність свіжої зелені та кореня селери. Встановлено, що за вмістом білків, моно- та дисахаридів, харчових волокон, вітамінів РР та Е, доцільно використовувати корінь селери для підвищення харчової цінності соусу.
Keywords: соус; корінь селери; харчова цінність; вітамінний склад; мінеральний склад; sauce; celery root; nutritional value; vitamin composition; mineral composition; кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції