Нєміріч, Олександра ВолодимирівнаУстименко, Ігор МиколайовичГавриш, Андрій ВолодимировичДорошкевич, Руслан Юрійович2022-02-072022-02-072021Теоретичні аспекти використання кореня селери у складі соусу / О. В. Нєміріч, І. М. Устименко, А. В. Гавриш, Р. Ю. Дорошкевич // Грааль науки. – № 9. – 2021. – С. 179–182.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37051У статті теоретично обгрунтовано використання кореня селери як джерела біологічно-активних речовин у складі соусу. Проаналізовано хімічний, вітамінний, мінеральний склад та енергетичну цінність свіжої зелені та кореня селери. Встановлено, що за вмістом білків, моно- та дисахаридів, харчових волокон, вітамінів РР та Е, доцільно використовувати корінь селери для підвищення харчової цінності соусу.otherсоускорінь селерихарчова цінністьвітамінний складмінеральний складsaucecelery rootnutritional valuevitamin compositionmineral compositionкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїТеоретичні аспекти використання кореня селери у складі соусуArticle