Дубовець, Олена ВолодимирівнаСавич, Анатолій НикифоровичШтангеєва, Надія ІванівнаКлименко, Лариса Степанівна2013-02-222013-02-222007Патент 25945 UA, МПК С 13D 1/10 Спосіб інтенсифікації уварювання утфелів / Дубовець О. В., Савич А. Н., Штангеева Н. І., Клименко Л. С ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № u 2007 04734 ; заявл. 24.04.2007 ; опубл. 27.08.2007, Бюл. № 13, 2007 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6522Спосіб інтенсифікації процесу уварювання утфелів, що включає набирання у вакуум-апарат вихідних продуктів, згущення їх, заведення і нарощування кристалів, кінцеве згущення утфелю та додавання у вакуум-апарат поверхнево-активної речовини, який відрізняється тим, що як поверхнево-активну речовину використовують кремнієорганічний препарат “Фоамсол” у кількості 0,02-0,05 кг на 100 т буряків.Method of intensifying the process of boiling massecuite, including typing in a vacuum apparatus initial products, thickening them, the introduction and growth of crystals, the final concentration massecuite and adding in a vacuum apparatus surfactant, characterized in that as the surfactant used kremniyeorhanichnyy drug "Foamsol" in number 0,02-0,05 kg to 100 tons of beets.otherкремнійорганічний препаратФоамсолцукрове виробництвовакуум-апаратутфельінтенсифікаціякристалиповерхнево-активна речовинакафедра технології цукру і підготовки водиorganosilicon drugsugar productionvacuum apparatusmassecuiteintensificationcrystalssurfactantFoamsolСпосіб інтенсифікації уварювання утфелів (Патент на корисну модель № 25945)Other